fbpx
Vänersborg / Astrids Ängar

Axels väg 21

Boarea:
88 kvm
Antal rum:
3 (2 sovrum)
Byggår:
1953
Driftskostnad:
33 796 kr / år

Drömmen om det röda med vita knutar!

  • Bo på solig södersluttning
  • Natur och rekreation
  • Aktivitetspark runt knuten
  • Motionsspår och utegym i parken
  • Restaurang på gångavstånd
  • Intill älv och slussområde
  • Fiske och kajak
  • Förskola i området
  • Cykelavstånd till golfbanan
  • Nära fina kommunikationer

Villa i underbar miljö. Drömmen om den röda villan med vita knutar finns här! Entré via förstukvist med plats för den klassiska ljugarbänken. Öppen och ljus villa i 1½ plan. I entréplan finns en rymlig entréhall, stort vardagsrum med kakelugn. Här finns plats för både soffor och matbord. Charmigt originalkök med skafferi samt plats för ett mindre matbord. En trappa upp finns två sovrum och ett badrum med dusch. I källaren finns tvättstuga.

På en udde med söderläge intill Göta älv ligger det nya villaområdet Astrids Ängar. Här finner vi 39 avstyckade tomter samt ett antal befintliga äldre villor av ”Bullerbykaraktär”. Vägar med gatubelysning är redan på plats och kommunalt v/a samt fiber finns i området. Astrids Ängar är redo att ta emot dig som uppskattar naturen och vill leva ett bekvämt och aktivt villaliv på klassisk mark. I närområdet bjuds på en parkmiljö i norr samt älven, slussen och naturen åt andra hållet. Det är ca 2 km till golfbanan och ett par hundra meter till slussen vid Brinkebergskulle och slusscaféet.

Välkommen till Astrids ängar, hem för båda små och stora livsnjutare!

Bilder

Life is like climbing a mountain Life is like climbing a mountain

Rumsbeskrivning


Golv: plankgolv. Väggar: målad väv. Klädkammare/förråd under trappan till ovanplan.


Golv: plankgolv. Väggar: målad tapet. Kakelugn.


Golv: plankgolv. Väggar: målad tapet samt kakel ovan vask och bänk. Originalkök med målade luckor. Utrustning: spis med ugn (Asko), fläkt (Electrolux), kombinerad kyl/frys (Whirlpool), diskmaskin (Bosch) samt skafferi.


Golv: plankgolv. Väggar: målad tapet. Trappa till ovanplan.Golv: plastmatta. Väggar: målad tapet. Klädkammare/förråd i sidovind. Lucka till vind.


Golv: plankgolv. Väggar: målad tapet. Tre garderober i sidovindarna. Kakelugn.


Golv: plastmatta. Väggar: målad tapet.


Golv: plastmatta. Väggar: målad väv. Utrustning: toalett, tvättställ och dusch.Golv: betong. Väggar: målad puts. Utrustning: tvättmaskin (Cylinda) och värmepump.


Fakta

Enligt överenskommelse

Småhus

Villa

220 - Småhusenhet, bebyggd

Astrids Ängar

Axels väg 21

46254

Vänersborg

Vänersborg

88 kvm

3

1006 kvm

1953

Lantmäteriet

Lantmäteriet

Lantmäteriet

Byggnadssätt

1½ plan

1953

24

Betongpannor

Betong

Torpargrund/källare

Trä

Målad plåt

3-glasfönster isoler (2015) i entréplan samt ovanplan. 1+1-glas i källarplan (tvättstugan)

Trä

Trä

Kommunalt vatten året om

Kommunalt avlopp

Värmepump luft-vatten

CTC EcoZenith i350/EcoAir 400

Självdrag

16A

Delvis jordat

Jordat i entréplan. Ojordat i ovanplan.

Murad skorsten

Fiber.

Energideklaration

2023-05-25

Energideklaration är utförd

E

78 kWh / m²

140 kWh / m²

Nils Eriksson, Nils energideklarationer AB

9000 kWh

Bilplats/Övrigt

Grusbelagd uppfart med plats för flera bilar.


Bod/förråd.
Trästomme på plintar. Träfasad. Plåttak.


I detaljplanen finns bland annat följande anmärkningar för fastigheten: n1 = Marklov krävs för att fälla träd med en omkrets större än 2 meter 1,5 meter över mark. Alléer och trädrader skall särskilt uppmärksammas. II = Högsta antal våningar. Vid nybebyggelse är största byggnadshöjd för huvudbyggnad 6,5 meter och för komplementbyggnad 3,0 meter. fril = Endast friliggande hus. v = Vind får inte inredas k = Ändring av byggnadens fasad (tex utformning av eventuella nya balkonger) och yttertak skall utformas med särskild hänsyn till byggnadens karaktärsdrag. f = Ny bebyggelse skall utformas med särskild hänsyn till områdets kulturhistoriska värden. q1 = byggnad får ej rivas q2 = byggnad skall bevaras

Övriga rättigheter och belastningar

Restad 3:15,del av, Detaljplan (Beslutsdatum: 2012-08-21, Registreringsdatum: 2012-10-24, Senast ändrad: 2022-09-28)

Vänersborgsviken och göta älv, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2022-05-16, Registreringsdatum: 2022-06-03, Senast ändrad: 2023-02-22)

VÄNERSBORG RESTAD GA:9

VÄNERSBORG RESTAD GA:8

VÄNERSBORG RESTAD GA:7

VÄNERSBORG RESTAD GA:6

VÄNERSBORG RESTAD GA:4

Ledningsrätt: Starkström

Officialservitut: RÄTT TILL VA-LEDNINGAR ENLIGT ANLÄGGNINGSBESLUT. - UTRYMME

VÄNERSBORG RESTAD S:1

Ekonomi

9 000 kWh / år

20 500 kr / år

2 650 kr / år

2 566 kr / år

1 974 kr / år

6 106 kr / år

AMountTable0

33 796 kr / år

2

6 893 kr / år

Angivna driftkostnader är uppskattade då det inte finns användbara uppgifter att redovisa, men beror på varje innehavares förbrukning och avtal.

Elkostnaden avser både uppvärmning och hushållsström och är beräknat på en förbrukning om 9 000 kWh/år med ett rörligt elavtal.
Kostanden för vatten och avlopp är beräknad på en förbrukning om 100 kbm. Rörlig kostnad är 25,66 kr/kbm för år 2023.

Finns inga pantbrev

2022

Fastställt

1953

566 000 kr

353 000 kr

919 000 kr

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Närområde

Astrids Ängar

Vi på Entré Fastighetsförmedling har lång erfarenhet och vet det mesta som är värt att veta om våra bostadsområden, var såväl skolor som förskolor ligger och hur man tar sig enklast till motionsspåret. Ni kan alltid höra av er till oss för att stämma av läget avseende det mesta i bostads och områdesfrågor. Vi gillar att hjälpa till så tveka inte att höra av er med eventuella funderingar.

Astrids Ängar är ett underbar plats i Vänersborg på en udde intill Göta Älv.
Hela området har ett ljust och härligt läge med plats för lagom stora trähus och lekvänliga trädgårdar i soligt söderläge. På Astrids Ängar kan du bygga huset du drömt om och bo med vatten, ängar och ekdungar alldeles utanför köksfönstret - med stadens centrum på bekvämt avstånd. Fälten ned mot vattnet är perfekta för alla som har spring i benen. Där finns bland annat grillplatser, utegym, motionsspår, volleybollplan, boulebana, lekplats, discgolfbana och flera fotbollsplaner.

Dessutom bor du granne med golfbanan tvärs över kanalen. Ta cykeln över bron, så är du där. Cyklar du en bit till så är du snart vid Överby köpcentrum med sitt stora utbud. Båtar passerar förbi varje dag och slusscaféet är öppet hela sommaren. Där serveras en prisbelönt räkmacka och en fantastisk utsikt över alla sjöfararare i kanalen. Den som vill fiska kan ta ekan och hala in en öring eller meta en abborre från stranden. Odlar du lite dill och potatis i trädgården så är maten klar!

Här kan du bygga din framtid i lugn och lantlig miljö. För yngre livsnjutare finns skola och barnomsorg i närområdet. För lite äldre är det kanske tryggheten och villalivet som lockar. För dem som befinner sig mitt emellan erbjuder Vänersborg alla möjligheter och det är inte långt till centrum. Längs kanalen, genom skogen går en vacker cykelväg som tar dig till stan på mindre än 15 minuter – om du väljer att trampa. Du kan också ta bussen från hållplatsen på Restad Gård.

Från Vänersborg går tågen till Göteborg mer än ofta. Resan tar 50 minuter, men vår station är första anhalt så vänersborgare får alltid sittplats på tågen. På en dryg timme är du i Oslo. Vilken frihet!

Entré Fastighetsförmedling är ett härligt gäng fastighetsmäklare och medarbetare med mycket nöjda kunder! Vi har lång erfarenhet och är kända för vår höga kundnöjdhet, vårt breda kontaktnät, vår lokalkännedom och våra smarta verktyg som leder till en lyckad bostadsaffär. Vi hjälper er igenom hela försäljningsprocessen där vi startar med en fri värdering och avslutar inte förrän deklarationen är klar året efter er försäljning. Enkelt, tryggt och med mycket hög servicekänsla!

Kontakta oss gärna för en fri värdering genom ett besök på vårt kontor i Vänersborgs centrum på Sundsgatan 12, ring oss på 0521-680 50 eller skicka ett mail till vanersborg@entrefast.se

Varmt välkommen till Entré Fastighetsförmedling!

Karta