fbpx

SÄLJGUIDE VILLA I TROLLHÄTTAN & VÄNERSBORG

Stegen för en säljare…

Träffa mäklaren

När ni funderar på att sälja er bostad så bokar vi in ett möte hos er eller på vårt kontor. Vi går igenom det bästa upplägget för er bostadsförsäljning. Vi värderar bostaden och förklarar också i detalj hur försäljningsprocessen går till.

Homestyling

Inför en visning är det viktigt att bostaden är i ordning. Det kan vara så enkelt som att man städat, plockat undan och gjort det lite extra fint. Vi lämnar alltid tips på vad som kan vara bra att tänka på när vi är på plats. För den som önskar så finns det möjlighet att få hjälp med homestyling. Det är många gånger de små detaljerna som gör den stora skillnaden. A och O är att skapa en röd tråd i hemmet och att skapa rymd. Detta för att göra ett så lugnt intryck som möjligt och lämna utrymme åt de potentiella köparna, så att de kan känna igen sig själva i den nya bostaden. Läs mer om homestyling här.

Proffsfotograf

Presentationen av er bostad är viktig. Den måste hålla hög kvalité så att vi kan visa upp bostaden på bästa sätt. Därför har vi en proffsfotograf som kommer ut och fotograferar er bostad. Saknas det ritningar så mäter fotografen även upp bostaden och tillverkar ritningar. Dessa är viktiga så att kunden i lugn och ro kan titta på dessa i hemmets lugna vrå när man funderar på ett eventuellt köp. Dessa bilder använder vi sedan i marknadsföringen. Läs mer om proffsfotograf här.

START +

När ni lämnar in er villa till försäljning hos oss erbjuder vi er att till en förmånlig kostnad välja till vårt START + paket. I detta paket ingår Besiktning, Energideklaration och Dolda felförsäkring. Även om det faktiskt är köparen som är skyldig att undersöka fastigheten inför ett köp så är det bra att som köpare göra en grundläggande kontroll av fastigheten inför försäljningen med hjälp av en besiktningsman. Det är en trygghet för er som säljer och underlättar för den som ska köpa. Om det finns små brister på fastigheten kan ni även åtgärda dessa innan försäljningen börjar. Det är ett lagkrav att säljaren ska visa upp en aktuell Energideklaration i anslutning till försäljningen. Besiktning, Energideklaration och Dolda felförsäkring ingår i vårt paket START +.  Sälj bostaden genom oss och sov gott om natten!

Prospekt

Efter att vi har gått igenom bostaden och fotograferat den så är det dags för en bostadspresentation. Ansvarig fastighetsmäklare beskriver er bostad och en presentation börjar ta form med de bilder som fotografen tagit. Självklart godkänner ni texterna innan försäljningen påbörjas. När texterna är färdiga gör vi en broschyr över er bostad. Denna finns på vår hemsida samt delas ut till spekulanter på visningen.

Marknadsföring

Ni får den maximala marknadsföringen när er bostad finns på vår hemsida, Hemnet.se. och i sociala medier hos oss. Vi har marknadsfört bostäder under mer än 10 år och är branschledande i regionen på just detta. Som tilläggstjänst kan vi erbjuda att din bostad exponeras med film och statister.

Visningar

Hos oss är det alltid personliga och bokade visningar. Detta gör att kunden i lugn och ro kan gå igenom bostaden i den takt kunden önskar samt ställa frågor till mäklaren. Vi värnar om er integritet, därav de bokade visningarna med namn och telefonnummer. Ni har på så sätt möjlighet att få reda på vilka som besökt er bostad.

Budgivning

En budgivning kan uppkomma när flera spekulanter är intresserade. Vi använder oss av öppen budgivning, den vanligaste varianten. Det innebär att spekulanter lämnar sitt bud till ansvarig fastighetsmäklare, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och alla budgivare. Efter avslutad budgivning lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare. Säljaren har fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av båda parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas.

Kontrakt

Då kontraktsmötet äger rum går fastighetsmäklaren igenom kontraktet och stämmer av om det råder några oklarheter. Vid detta tillfälle har även säljaren möjlighet att teckna en dolda fel-försäkring.

Flyttsläp

Ni får också, kostnadsfritt, tillgång till våra fem flyttsläp under försäljningen när ni säljer er bostad genom oss.

Tillträde

Överlåtelse av fastigheten sker enligt överenskommelse. Vi bokar in tid när köpare, säljare och bank ska träffas. Mötet sker på vårt kontor och vi använder Tambur vilket är en tjänst framtagen av UC där banken på ett kvalitetssäkrat vis är med på distans när vi gör upp affären. Vid tillträdet överlämnar fastighetsmäklaren en likvidavräkning, vilket är en ekonomisk redovisning mellan säljare och köpare, samt ett köpebrev, som är ett slutgiltigt kvitto på köpet. Säljaren lämnar ifrån sig nycklar och andra handlingar av vikt till köparen.

Skatteberäkning

Efter avslutad affär erbjuder deklarationshjälp och upprättar deklarationsbilaga K5 vilket avser försäljning av villa.

Välkommen till Entré Fastighetsförmedling!