fbpx
Riksbyggen Brf Solgläntan

Nu säljstartar vi den första etappen i den nya stadsdelen Lärketorpet. Ett boende som blir en integrerad del av naturen med alla bekvämligheter du kan tänka dig i närområdet.

Nu är det äntligen dags för oss att presentera den nya stadsdelen Lärketorpet, ett spännande område som det har pratats om i decennier i Trollhättan. Bostadsområdet blir en integrerad del av naturen med alla bekvämligheter du kan tänka dig inom bekvämt avstånd. Områdets utformning blir som en egen liten oas men med naturliga stigar och vägar till befintlig och kommande bebyggelse.

Riksbyggen Brf SolgläntanTrygghetslöftet

Boka privat visning

Vill du boka en privat visning? Kontakta ansvarig mäklare Sophia Lantz.

Nu är det äntligen dags

  • Naturen runt knuten
  • Ljust & soligt läge
  • Nära motionsspår
  • Nära skola & förskola
  • 2 Minuter till bussen
  • Cykelavstånd till resecentrum

Nu är det äntligen dags för oss att presentera den nya stadsdelen Lärketorpet, ett spännande område som det har pratats om i decennier i Trollhättan. Bostadsområdet blir en integrerad del av naturen med alla bekvämligheter du kan tänka dig inom bekvämt avstånd. Områdets utformning blir som en egen liten oas men med naturliga stigar och vägar till befintlig och kommande bebyggelse. Naturliga lekplatser i skog och mark, med Innehåll Den naturnära verkligheten både planterad och vild växtlighet, samsas med bra kommunikationer och plan för nybyggd förskola. Här bor du i lugn och rofylld miljö med kort avstånd in till Trollhättans stadskärna. Vårt projekt Brf Solgläntan består av 27 trivsamma och flexibla radhus samt 16 ljusa lägenheter med generösa kvadratmetrar som skapar villakänsla. Precis som namnet uttrycker placeras bostäderna liksom i en glänta i skogen dit solens varma strålar når in i husen och på gräsmattor, altaner och balkonger. Det här projektet har befunnit sig på skrivbordet länge, och varit lite som en framtidsdröm. Men nu är det verklighet, en naturnära sådan. Varmt välkommen till en plats i solen!

Härligt nära till allt

0 meterNaturen

2 minuterBusshållplats

8 minuterskola

15 minuterförskola

2 kmÖverby köpcenter

5 kmCentrum

5 kmResecentrum

5 kmSkidspår

Den naturnära verkligheten

I nordvästra delen av Trollhättan hittar du Lärketorpet, ett naturskönt område med fina vandringsområden, söder om Näl och Skogshöjden. Det är som gjort för ett naturnära bostadsområde och planerna har pågått länge. Här byggs 27 flexibla radhus med altan och egen täppa, samt fyra flerbostadshus i två våningar med totalt 16 lägenheter med inglasad uteplats eller balkong. Varje lägenhet har entré direkt utifrån vilket ger en fin radhuskänsla och dessutom en extra uteplats.

Hemma i Trollhättan

10–15 Minuter med cykel från Lärketorpet ligger centrum. Här finns shopping, restauranger, gym och nöjen. Dessutom finns en av Sveriges nyaste högskolor i Trollhättan. För all tänkbar service och shopping har du närliggande Överby köpcentrum med 127 butiker till ditt förfogande. Varje dag pendlar 9 000 personer till sina arbetsplatser i Trollhättan. Men många har också hittat sitt drömboende här och reser till sitt jobb på annan ort. Pendlingsmöjligheterna är väldigt bra med tåg, buss, flyg och motorvägar.

Hållbarhet i fokus

Vi på Riksbyggen tänker alltid på helheten och långt bortom de lägenheter vi bygger. I just det här projektet har vi satsat extra mycket på att skapa håll ¬ bara lösningar. Våra 80 år i branschen har gett oss ovärderlig kunskap och också gjort oss till ledare inom samhällsutveckling. Ett arv vi kommer att levandegöra med Brf Solgläntan. Vi är stolta över att få vara med på Trollhättans resa in i framtiden och vara en del av kommunens satsning för en mer hållbar stad.

Radhus – precis så som du vill ha det

Om du tänker dig ett radhus där varje boyta används till att just bo och där du även kan bestämma själv hur många sovrum eller allrum du behöver. Både nu och senare. Det är sådana radhus vi ska bygga här i Lärketorpet.

Lägenhet – enkelt utan måsten

Lägenheterna är som gjorda för dig som vill bo lätt och ledigt utan måsten. Här kan du uppleva fördelarna med nybyggt, utforska nya användningsområden till uteplats eller balkong och njuta av naturen från första parkett.

Parkering

Till lägenheterna hör en parkeringsplats med elbilsladdning per lägenhet. För radhusen ligger parkeringen vid respektive radhus och är försedda med elbilsladdning, här finns även plats för extra bil på framsidan. Besökande gäster kan parkera på de angivna besöksparkeringarna i området.

Allt du behöver i området

I mitten av området ligger gemensamhetslokalen med tillhörande uteplats och lekplats. Den finns möjlig att hyra för både övernattning och för att hålla i föreningens styrelsemöten. Här finns dessutom fina sittytor och plats för grill. I området finns även förråd för grejer och cyklar vilket skapar ordning och en mjukt inbjudande närmiljö.

Inredningsstil för just dig

Du som tecknar dig för ett radhus eller lägenhet i Brf Solgläntan har stora möjligheter att vara med och påverka hur din nya bostad ska inredas. Men ibland kan det vara svårt att välja, därför har vi tagit fram ett inredningsprogram med olika stilpaket som gör det lättare för dig att göra inredningsvalen mer personliga. Stilen vi har som grundutförande heter Harmoni och ingår kostnadsfritt. Utöver det har vi ett antal tillvalsstilar och flera inredningsval.

Enklare att bo utan måsten

Som bostadsrättsinnehavare slipper du alla måsten och stora underhållsarbeten. Det är föreningen, det vill säga du och dina grannar, som tar gemensamt ansvar för det utvändiga underhållet. Invändigt bestämmer du, men det nybyggda låter dig vila i många, många år framöver. I Brf Solgläntan behöver du inte lägga tid på husfix utan kan i stället frigöra tid för det som verkligen är viktigt i livet.

Bostäder

Intresseanmälan

Redo att ta nästa steg? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.