fbpx
Vänersborg / Mariero
Boarea:
40 kvm
Antal rum:
1
Månadsavgift:
3 203 kr / mån
Byggår:
1953

Rymlig etta med kök!

  • Kök med matplats
  • Kaklat badrum med dusch
  • Närhet till centrum
  • Inglasad balkong
  • TV och internet via fiber
  • Parkeringsplatser finns i föreningen

Välkommen till en rymlig etta med kök. Entréhall med avhängningsplats samt garderober i den inre hallen. I köket finns en ljus matplats och bra bänkytor för matlagningen. Allrum med utgång till den inglasade balkongen. Badrummet har plastmatta på golvet och kakel på väggarna och renoverades i samband med stambyte i början av 1990-talet. Till lägenheten hör ett vindsförråd samt matkällare. Fiber finns installerat i alla lägenheter. I närheten finns livsmedelsbutik, pizzeria, apotek och sportcentrum vid Vänersborgs arena. Centrum finns på endast 1,5 km avstånd med sin trevliga gågata, bio, butiker och caféer. Härifrån kan du även ta dig vidare med både buss och tåg!

Denna bostaden förbereder vi nu inför kommande försäljning med tjänsten Entré start. Kontakta oss gärna med en intresseanmälan avseende bostaden redan nu så berättar vi mer.

Entré start är vår tjänst för dig som funderar på att eventuellt byta bostad framöver. Tjänsten är kostnadsfri och helt utan förpliktelser från din sida samtidigt som vi är din köparcoach om du så önskar.

Entré start börjar med en fri värdering och vi berättar om läget på bostadsmarknaden. Ofta så har man frågor och om det är någonting man behöver renovera eller ordna med innan man säljer. Vi svarar på frågor och går igenom praktiska detaljer såsom besiktning, dolda fel, visning, finansiering, reavinstbeskattning och så vidare. Därefter har vi möjlighet att resonera om tänkbara nya bostäder och svarar på frågor kring detta. Här har vi stor erfarenhet och många tips som kan vägleda er i funderingarna.

Välkommen till Entré Fastighetsförmedling!

Föreningen

HSB Brf Staren i Vänersborg

1952

I föreningen finns 167 lägenheter (1-3 rum) vars totala yta är ca 9 192 kvm.
Föreningen har även 39 parkeringsplatser 34 garageplatser.

Föreningen hyr ut 4 st lokaler: två frisersalonger, en friskvårdssalong samt en blomsterhandel.

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna Staren 7 och 8 samt Hönan 2 i Vänersborgs kommun, vilka bebyggdes år 1953-1956. På fastigheten finns 6 st flerbostadshus med adresserna Belfragegatan 33-39, Marierovägen 6, 8-16 samt Adolf Andersohnsgatan 3-5.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår även bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Bostadsrättstillägget försäkrar den boendes underhållsansvar utöver den vanliga hemförsäkringen. Hemförsäkring bekostas individuellt av varje bostadsrättsinnehavare.

Ovanstående uppgifter är hämtade ur föreningens årsredovisning.

För att bli medlem i HSB:s föreningar krävs medlemskap i HSB Västra Götaland.
Kostnader och avgifter för medlemskap i HSB Västra Götaland.
Huvudmedlem: Medlemsavgift 150 SEK. Medlemsandel 500 SEK.
Familjemedlem: Medlemsandel 500 SEK.

Uppvärmning: fjärrvärme.
Ventilation: mekanisk frånluft.
Köksfläkten är kopplad till ventilationssystemet och får inte bytas till fläkt med annan funktion.

Till varje lägenhet finns ett vindsförråd samt en matkällare. På Marierovägen 8-14 saknas dock matkällare till vissa lägenheter.
I källaren finns tvättstugor med torkrum, mangelrum samt cykelförråd. Föreningen har även hobbyrum, samlingslokal med övernattningsmöjlighet, lekplats samt gemensam uteplats med grill.

TV levereras via Telia fiber. Kanalpaket Lagom ingår i månadsavgiften.
Bredband levereras via Telia fiber. 500/500 mbit/s ingår i månadsavgiften.
Router och digital TV-box tillhör lägenheten.


1990-talet: Bytt fönster. Renoverat stammarna till badrummen.
2000-2003: Renovering och inglasning av balkongerna.
2009-2011: Renovering av stammar i källare. Rensning av imkanaler. Radonmätning utförd.
2011: Installation av fiber.
2012-2013: Filmning och plastning av avloppsrören. Sanering av dagvattenavlopp. Målning källare samt källarutrymmen. Gårdsarbeten gällande asfaltering, plattläggning, cykelställ, ombyggnad av mur, nya uteplatser och nya sophus.
2014-2018: Renoverat kulvertar och undercentraler. Bytt termostater i lägenheterna. Målning av trapphus.
2018: Bytt nyckelsystem - registrerade nycklar.
2019-2020: Asfalt och justeringsarbeten. Ombyggnad av föreningslokal och vicevärdskontor.
2021: Lagning av stödmur samt plantering.
2022: OVK funktionskontroll samt rensning av imkanaler. Takbyte etapp 1 (Marierovägen 6-16). Byte av centralswitchar och avtal om bredband.

2023: Takrenovering - etapp 2 (Belfragegatan och Adolf Andersohnsgatan).
Underhåll av utrustning i tvättstugor och torkrum sker löpande. Byte av ventiler i lägenheternas handdukstorkar.
2024: Inga planerade åtgärder.
2025-2027: Översyn av fasader mm enl. underhållsplan.

2018-06-08

E

126 kWh / m²

126 kWh / m²

Torkel Rosenberg, Majornas Energi & Miljökonsult AB

Närområde

Mariero

Vi på Entré Fastighetsförmedling har lång erfarenhet och vet det mesta som är värt att veta om våra bostadsområden, var såväl skolor som förskolor ligger och hur man tar sig enklast till motionsspåret. Ni kan alltid höra av er till oss för att stämma av läget avseende det mesta i bostads och områdesfrågor. Vi gillar att hjälpa till så tveka inte att höra av er med eventuella funderingar.

Mariero är en varierande stadsdel i Vänersborg med en mix av boendemöjligheter inklusive villor, radhus och bostadsrätter. Det ligger endast 1-3 km utanför centrum och resecentrum. I området finns fina grönområden, bra bussförbindelser och nära till både affärer och vårdcentral. I området finns skolor för åldern förskola till årskurs 6 samt högstadieskola och gymnasium. I området finns förskola och nära till högstadieskola samt gymnasium. Cirka 1,5 km till sportcentrum. Sammantaget är Mariero ett lugnt område som ändå erbjuder närhet till stadslivet och är populärt bland olika typer av boende och behov.

Entré Fastighetsförmedling är ett härligt gäng fastighetsmäklare och medarbetare med mycket nöjda kunder! Vi har lång erfarenhet och är kända för vår höga kundnöjdhet, vårt breda kontaktnät, vår lokalkännedom och våra smarta verktyg som leder till en lyckad bostadsaffär. Vi hjälper er igenom hela försäljningsprocessen där vi startar med en fri värdering och avslutar inte förrän deklarationen är klar året efter er försäljning. Enkelt, tryggt och med mycket hög servicekänsla!

Kontakta oss gärna för en fri värdering genom ett besök på vårt kontor i Vänersborgs centrum på Sundsgatan 12, ring oss på 0521-680 50 eller skicka ett mail till vanersborg@entrefast.se

Varmt välkommen till Entré Fastighetsförmedling!

Karta

ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START

Sjuntorp

Villa
  • 200 kvm
  • 5 RUM
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START
ENTRÉ START