fbpx
Trollhättan / Egna hem

Tord skyttegatan 24

Utgångspris:
4 500 000 kr
Boarea:
177 kvm
Antal rum:
7 (3-4 sovrum)
Byggår:
1917
Driftskostnad:
49 800 kr / år

Härligt rymlig villa med fint läge vid Ekeparken. En villa som måste ses!

  • Fantastisk villa
  • Härliga sällskapsutrymmen
  • Intill Ekeparken
  • Gott skick
  • Rymligt utöver det vanliga
  • Skön atmosfär
  • Fjärrvärme
  • Måste ses!

Varmt välkommen till denna härliga och karaktäristiska villa på Egna Hem. Huset har ett unikt yttre och dess ursprungliga identitet från då området Hjulkvarn växte fram är väl bevarad. Här finns till och med en tidstypisk uthusbyggnad som ytterligare förstärker karaktären och det som var typiskt för byggnation i området då detta växte fram. Huset är uppfört 1917. Ägarna har omsorgsfullt vårdat huset och renoverat det löpande och samtidigt strävat efter att behålla husets karaktär. Invändigt finner vi rymliga och ljusa rum, stavparkett och vitmålade tak med putsad hålkäl som övergång mellan väggar och tak. I vardagsrummet finns även en vacker öppen spis. Här erbjuds verkligen väl tilltagna utrymmen och plats för hela släkten. Uppvärmning sker via fjärrvärme

Läget är riktigt bra med endast en kort promenad till Resecentrum och riktigt fina kommunikationer med buss och tåg till bland annat Göteborgsregionen. I närområdet finns också Stridsbergsbron som leder vidare till Vårvik och Överby köpcentrum.

I boken om Egna hem skrivs följande: Byggmästaren Rudolf Erik Teodor Johansson, gift med Agnes Maria f. Dahllöv, hade blivit intresserad av tomten. Johansson kontaktade Kungliga Vattenfallsstyrelsen som var markförvaltaren för Hjulkvarns egnahemsområde. Tomtarealen var 548,5 kvm och tomtpriset 932:45 kronor. Ett köpekontrakt upprättades av Vattenfallsstyrelsen och undertecknades av Johansson den 8 juni 1917. Avtalet avsåg köp av nämnda tomt, för att där uppföra ett bostadshus. Ritningar och samtliga byggnadshandlingar lämnades till nämnden och byggnadstillstånd beviljades. Byggnationen av bostadshuset påbörjades 1917…… Arbetet fortlöpte och ett år senare var huset färdigbyggt och att lämna fastigheten till försäljning.

Nu 107 år senare har du möjlighet att köpa denna fantastiska villa som har ett riktigt bra läge i området och en unik tilltalande karaktär. Välkommen med din intresseanmälan redan nu!

Bilder

Life is like climbing a mountain Life is like climbing a mountain Life is like climbing a mountain

Rumsbeskrivning

Ljus och luftig entré med klinkergolv, golvvärme, tapetserade väggar och vitt tak.


Trevligt och ljust rum med plats för läsfåtöljen och förvaring. Stavparkett, tapetserade väggar och vitmålat tak.


Härligt luftigt vardagsrum i fil med matsal. Här bjuds på utrymmen för hela släkten och det stora kalaset! På golven ligger vacker stavparkett, det är målade väggar samt fondtapet i matsalen. Fina vitmålade tak med putsad hålkäl som övergång mellan väggar och tak. Vacker öppen spis (ej i drift).


Rymligt kök med parkettgolv, tapetserade väggar och vitmålat tak av Pärlspont. Här erbjuds gott om bänkyta och förvaring. Köket är renoverat 2007. Spis 2019, fläkt, diskmaskin 2023, kyl och frys i fullhöjd 2021 samt micro. Här finns även nedgång till källaren.


Praktisk köksentré så som man hade det förr. Plastmatta, målade väggar och pärlspont i taket.


Separat toalett med wc och handfat. Målat golv och väggar. Pärlspont i taket.


Parkettgolv, målade väggar och vitt tak. En av dörrarna led här upp till vinden.


Helkaklat badrum med såväl dusch som badkar. Golvvärme, toalett samt tvättställ. Förvaring i tvättställskommod samt separat skåp. Spotlights i tak. Ett frostat fönster ger gott om ljusinsläpp.


Trevligt allrum med utgång till balkong. Trägolv, tapetserade väggar och vitt tak. Här finns inbyggda garderober, klädkammare och linneskåp.


Parkettgolv, tapetserade väggar och vitmålat tak. Garderob


Plastmatta, tapetserade väggar och vitt tak. Garderober.


Trägolv, tapetserade väggar och vitmålat tak. Garderober.


Rymlig källare med gott om förråd och hobbyutrymmen samt tvättstuga. Här finns även utrymme med bastu (ej i drift) och dusch.


Fakta

4 500 000 kr

Småhus

Villa

220 - Småhusenhet, bebyggd

Egna hem

Tord skyttegatan 24

46139

Trollhättan

Götalunden

177 kvm

7 (3-4 sovrum)

479 kvm

1917

Lantmäteriet

Lättskött trädgårdstomt.

Mätning

Mätning

Taxerad boyta 164 kvm.
Källare uppmätt till bruksyta 70,8 kvm.

Byggnadssätt

Villa i 2 plan med källare

1917

27

Enkupiga betongpannor

Gjuten grundmur

Platta på mark

Trä och putsfasad

Koppar

2-glasfönster

Trä

Trä

Unik fastighet på Egna hem med fint läge på hörntomt intill Ekeparken.

Kommunalt vatten året om

Kommunalt avlopp

Fjärrvärme

Självdrag

Jordat

Elen är till största delen utbytt. Två rum kvarstår där det fortfarande är ojordat.

Murad skorsten

Den öppna spisen är fn ej i drift.

Fiber finns installerat.


Nuvarande ägarna förvärvade fastigheten 1994 och de har löpande renoverat fastigheten.
Yttertak 1998
Helkaklat badrum 2003
Nytt kök 2007
Nyare el i så gott som hela huset
Installerat elbilsladdare 11 kw

Unik fastighet på Egna hem med fint läge på hörntomt intill Ekeparken.

Energideklaration

2024-04-05

Energideklaration är utförd

D

155 kWh / m²

108 kWh / m²

Robert Hast

4300 kWh

Bilplats/Övrigt

Parkering på tomten samt ett mindre garage.


Altan i söder och väster.


På fastigheten finns även ett enkelt tidstypiskt uthus inrymmande garage, förrådsutrymmen samt ett loft.
Detta ligger som brukligt i ett hörn längst in på tomten.


Ägarna berättar: I juni 1994 flyttade vi in på Tord Skyttegatan 24, 30 år har vi bott i huset. Familjen Wallström som bodde i huset innan oss bodde minst lika länge. Detta är ett hus man trivs i. Ett lyckligt hus  Vad är det då som varit så bra. Vi har uppskattat de stora ljusa rummen och möjligheten att ha många lekkamrater och gäster hemma hos oss. När barnen var små så var det också väldigt bekvämt och enkelt att ha närhet till en lekplats, tio minuter till Edsborg, tio minuter till Älvhögsborg, tio minuter (cykelbana) till skolan, tio minuter till nästan allt. Vägen utanför huset har nu efter omläggningen av vägarna blivit nästan helt bilfri. När stora dottern flyttat och sonen var 16 så bestämde vi oss för att dela det stora vardagsrummet och satte upp en vägg i valvet och gjorde om till vårt sovrum så fick sonen övervåningen för sig själv. Golvet/Taket är väldigt ljudisolerande. När han flyttade så tog vi tillbaks vårt stora sovrum uppe. Vardagsrummet är stort, vi har haft många små kalas men även kalas med 40 sittande gäster, men mest har vi njutit av de stora ytorna. Ett fruktträd finns i trädgården, Ingrid Marie som ger fantastiska äpplen. Ett litet rabarberstånd, lite hallon smultron och vinbär finns där också. Vi trivs väldigt bra i området och grannarna är väldigt enkla och trevliga. Vi åker ofta till Göteborg eller går ut och äter eller tar ett glas vin. Det tar 10 minuter att gå till tåget och tio minuter in till stan. Det blir man bortskämd med. Nu känner vi att tiden är mogen att lämna över huset till någon annan som vill fortsätta att ge det den kärlek det behöver. Det är ett jättefint hus. Läget, stilen, kvaliteten, stabiliteten är jättebra. Det är byggt av timmer och står på en gjuten grund. Huset är friskt och torrt. För vår del är det klart nu och vi lämnar gärna det vidare. Ett bra ställe att bo är det absolut ! Hoppas ni ska trivas lika bra som vi gjort. Fastigheten Kusken 4 är samtaxerad med Kusken 5 som är 70 kvm till ytan och det är båda dessa som säljs tillsammans. Kusken 5 är från en tidigare fastighetsreglering och är endast en liten del i hörnet ut mot gatan. Det är inte så ovanligt i dessa äldre kvarter att man gjort såhär. Kusken 4 och Kusken 5 är tillsammans 549 kvm total tomtyta.

Övriga rättigheter och belastningar

Hjulkvarnsområdet muraren målaren mfl, Stadsplan (Beslutsdatum: 1932-09-02, Senast ändrad: 2021-03-15)

Kusken, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1951-12-15)

Vänersborgsviken och göta älv, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2022-05-16, Registreringsdatum: 2022-08-11, Senast ändrad: 2024-01-22)

Ekonomi

4 300 kWh / år

5 600 kr / år

6 600 kr / år

7 600 kr / år

3 000 kr / år

27 000 kr / år

AMountTable0

49 800 kr / år

2

9 525 kr / år

3

500 000 kr

2021

Fastställt

1929

1 679 000 kr

907 000 kr

2 586 000 kr

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Närområde

Egna Hem

Vi på Entré Fastighetsförmedling har lång erfarenhet och vet det mesta som är värt att veta om våra bostadsområden, var såväl skolor som förskolor ligger och hur man tar sig enklast till motionsspåret. Ni kan alltid höra av er till oss för att stämma av läget avseende det mesta i bostads och områdesfrågor. Vi gillar att hjälpa till så tveka inte att höra av er med eventuella funderingar.

Hjulkvarn eller Egna Hem som den ofta kallas är en stadsdel i Trollhättan nordost om stadens centrum. Största delen av Egnahem och består av villor, som uppfördes under första delen av 1900-talet och huvudsakligen av arbetare som byggde själva. Idag är det ett av stadens mest eftersökta bostadsområden. Hjulkvarn eller Egna Hem som den ofta kallas är en stadsdel i Trollhättan nordost om stadens centrum. Största delen av Egnahem och består av villor, som uppfördes under första delen av 1900-talet och huvudsakligen av arbetare som byggde själva. Idag är det ett av stadens mest eftersökta bostadsområden. Med sitt centrala läge erbjuder Egnahem det mesta man kan önska sig. Förutom en fantastiskt mysig byggnation med en mängd fina villor som omsorgsfullt renoverats och pysslats om så finns här fina Ekeparken med sin fina lekplats och bollplan.

Närheten till centrum ger fina möjligheter till Bio, teater, shopping, fika och restaurangbesök. Ett kort promenad bort ligger också älven med sina fina promenadstråk bland annat ner mot slussarna. Till och från Egnahem åker du buss, cyklar på de fina cykelbanorna eller tar en rask promenad till/från Resecentrum eller centrumkärnan. Från Resecentrum finns täta avgångar med såväl buss som tåg till en mängd destinationer. Malöga flygplats finns också att tillgå endast 10 minuter bort med bil för den som vill flyga till Stockholm. Flygplatsen erbjuder även andra destinationer och utbudet utvecklas löpande.

Entré Fastighetsförmedling är ett härligt gäng fastighetsmäklare och medarbetare med mycket nöjda kunder! Vi har lång erfarenhet och är kända för vår höga kundnöjdhet, vårt breda kontaktnät, vår lokalkännedom och våra smarta verktyg som leder till en lyckad bostadsaffär. Vi hjälper er igenom hela försäljningsprocessen där vi startar med en fri värdering och avslutar inte förrän deklarationen är klar året efter er försäljning. Enkelt, tryggt och med mycket hög servicekänsla!

Kontakta oss gärna för en fri värdering genom ett besök på vårt kontor i Trollhättans centrum på Storgatan 30, ring oss på 0770 87 88 00 eller skicka ett mail till info@entrefast.se

Varmt välkommen till Entré Fastighetsförmedling!

Karta